Ditt nye trimstudio i naturen

Skorovas har et bredt spekter av aktivitetstilbud sommer og vinter

Turstier

Det vil bli opparbeidet turstier i nærmiljøet til bebyggelsen blant annet rundt Lille Skorovatn. Det er i tillegg merket turveg til Skorovasklumpen. Namdal Turlag har 2 fine T-merkede turstier fra Gruvefjellvegen og sørover fjellet mot Øverste Nesåvatn, Nesåflya, Tredjevatnet, Jantjønn, Midtivatnet, Grøndalsvatnet og videre til Berg i Sandøldalen.

Skiløyper

Det vil bli opparbeidet gode traseer for skiløyper både i nærmiljøet rundt bebyggelsen og østover mot Seterdalen i Røyrvik. Det vil også bli laget sløyfer både for langrenn og skiskyting med utgangspunkt fra den nye Skistadion rett vest for dagens bebyggelse. Det er ferdig prosjektert ny turveg sommer/vinter rundt Lille Skorovatn med planlagt byggestart ila 2018. Vårvinter på ski i Skorovasfjella kan ikke beskrives, det må oppleves! Da kan du oppsøke eventyret i ødemarka “rett over haugen”.

Rulleski

Det er meget gode forhold for rulleski langs Fv764 østover langs Tunnsjøen. Det vil i tillegg bli opparbeidet rulleskiløyper med utgangspunkt i den nye Skistadion og rundt Lille Skorovatn.

Barnevognløype

Vegnettet rundt bebyggelsen i Skorovas er populært for å gå tur med barnevogn og mindre barn på 3-hjulssykkel osv. Det vil i tillegg bli opparbeidet en turveg med koselige rasteplasser rundt Lille Skorovatn.

Sykling

Det er meget gode forhold for sykling langs Fv764 østover langs Tunnsjøen og videre både til Røyrvika og østover mot Sverige.. Vintersykling er også i ferd med å bli populært i Skorovasfjella.

Fiske

Det er meget gode forhold for fiske etter ørret og røye i Skorovas-området. Følgende fiskekort finnes:

  • Namsskogankortet gjelder for nesten hele Namsskogan kommune.
  • Flyankortet i Tunnsjøflyan.
  • Stallvika Utmarkslags kort i fjellområdene i Røyrvik Kommune og i Tunnsjøen.
  • Seter- Namsen: Det er ca 40 min kjøring ned til Aunfoss hvor laksen stopper i Namsen. kort kjøpes på www.inatur..

Randone

Fjellene vest for Skorovas gir gode forhold for Randone-turer. Både Søndre Grøndalsfjell og vestsiden av Skorovasklumpen er flott terreng for dette.

Trial

Det er meget gode forhold for terrengsykkel i området. Det vil bli laget egne traseer for slik sykling.

Trim og vellvære

Det planlegges etablering av enda flere tilbud på mange typer trim i området. “Ti på Topp i Namsskogan” anbefales for alle aldersgrupper, se www.namsskogan.kommune.no.

Scooterløyper

Det er åpnet ei kjempefin snøcooterløype fra hyttene i Skorovas til Stallvika og videre til Havdalsvatnet eller til Familieparken og videre over Steinfjellet til Røyrvik og Sverige.

Du kan også ta nordover fra Steinfjellet til Grane og Hattfjelldal.

Båtkjøring

Det er fine muligheter for roing, padling og seiling i Lille og Store Skorovatn. Det er også fantastiske forhold for store og små motorbåter både i Tunnsjøen (Norges 7. største innsjø) med utgangspunkt båthavna i Stallvika (5 km fra Skorovas) og i Tunnsjøflyan som er 9 km lang vestover med utgangspunkt fra FV 764 før Tunnsjøfoss (ca 8 km fra Skorovas).

Jogging

Alle turveger og turstier vil være lagt til rette for flotte joggeturer i fjellandskapet.

Jakt

Det finnes tilbud om småviltjaktkort i flere områder nært Skorovas. Det kan også leies elgjakt både vest og øst for Skorovas.

Skjenkestova

Skjenkestova er en meget spesiell og berømt pub midt i Skorovas med plass til 80 gjester. Kneipevert Inge Staldvik garanterer for gode opplevelser! Der finnes over 450 sorter øl og et utall av sorter Aquavit, og mye annet godt:-)!

Les mer om Skjenkestova her » 

Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark ble åpnet i 1989 og har siden vært en av de best besøkte attraksjonene i Trøndelag. Den ligger bare 25 min kjøring unna din nye hytte.

Blandingen mellom spennende og sjeldne dyr i den ene halvdelen av parken, og spennende aktiviteter for hele familien i den andre halvdelen, gjør at mange familier føler det er for lite med kun èn dag i parken. Les mer på familieparkens nettsider.

Børgefjell Nasjonalpark

Børgefjell Nasjonalpark og Storelva på indre enden av Namsvatnet ligger bare en liten times biltur og en fantastisk båttur unna Skorovas, Velkommen i villmarka.

Alpint

Skorovas ligger midt mellom Grong Skisenter og Børgefjellsenteret. Det er ca 1 times kjøring til begge.

Skorovas S-lag, Coop

Flott butikk med drivstoff og egen kaffekrok, trivsel, gode samtaler og service, Velkommen!

Lag og Foreninger

Delta i lokale lag og foreninger:

Skorovas Røde Kors, Skorovas IL, Skorovas Skytterlag, Skorovas Jakt og Fiskelag, Skorovas S-lag (Facebook), Skorovas Frivillighetssentral, Skorovas Kapell, alle har plass til nye medlemmer.

Bruktbutikk og Loppis

Det er en artig butikk i det gamle Skifthuset, der kan du kjøpe de rareste ting 🙂

Messa

Snorre og Randi tar i mot deg og ordner med overnatting eller den fineste servering!

De har jevnlige gourmet-servering av lokale retter også i Flerbrukshuset ved S-laget.

Historien om Skorovas

Skorovas ligger i “Skoro”, i fjellkjeden mellom Namdalen og Sverige. Jamtene hadde sin handelsveg over fjelldalen her og ned til Seem (Sjøheim) i Grong før trafikken over Lifjellet startet med den første vegleia på nordsiden av Samdøladalen. Skorovas har en spesiell geologi med kisinnhold som var kjent før 1900. De første geologene kom med båt over Tunnsjøen fra Sverige til Stallvika. Vegen opp Grøndalen bel bygget med hakke, spade, trillebår, hest og kjerre i 30-åra. Gruva startet ca 1950 og driften stoppet i 1985. Det bodde på det meste 600 mennesker i Skorovas.

Skorovas Kapellet

Kapellet er et ikon i midten av Skorovas. Tegnet av arkitekt Arne Aursand, Namsos og bygget av Skorovas Gruber til glede for alle i bygda.

Det arrangeres 4-5 store konserter og flere gudstjenester årlig og du kan til og med gifte deg der!